Lions Maastricht Euregio

secretaris@lions-euregio.eu

SNS 87.49.69.921  t.n.v.: Lionsclub Maastricht Euregio

 

                         Maastricht                              

 

Maastricht is uitermate geschikt voor het organiseren van tal van zakelijke bijeenkomsten. De stad is gelegen in het hart van Europa en makkelijk bereikbaar per auto, trein en vliegtuig. Maastricht blinkt uit in compactheid, verscheidenheid en sfeer en is omringd door het prachtige groene Zuid-Limburgse heuvelland. In Maastricht & regio liggen zakendoen en ontspanning al vele jaren in elkaars verlengde. De grote verscheidenheid aan locaties maakt Maastricht & regio een bestemming die voor elk wat wils te bieden heeft.

Internationaal karakter

Maastricht wordt vaak omschreven als on-Nederlands. Misschien vanwege de moderne sfeer van het historische stadscentrum, of de joie de vivre van de Maastrichtenaren. Of misschien is het de ligging van de stad midden in het groene heuvelland. Iedereen is het erover eens dat de vele boetieks, de kwaliteit en de rijkdom van de culturele mogelijkheden, gecombineerd met het hoge gastronomische niveau, de stad een internationaal karakter geven. De stad heeft 120.000 inwoners, waarvan 5000 studenten, dankzij de Maastricht University en het befaamde academisch ziekenhuis. De stad staat bekend als een veilige, compacte stad. Vanaf het congrescentrum kunnen deelnemers gemakkelijk terugwandelen naar hun hotel. Maastricht heeft het beste van twee werelden: locaties die groot genoeg zijn voor congressen en zakelijke bijeenkomsten, en een stadscentrum dat klein genoeg is om na afloop van de congres- of vergaderdag collega’s tegen te komen en nog na te praten.

Goede bereikbaarheid naar Maastricht en in Maastricht
Het MECC Maastricht is gelegen in het hart van Europa, in de Euregio Maas-Rijn. De stad is omringd door België en Duitsland en ligt dichtbij Frankrijk. Steden als Luik, Aken, Düsseldorf, Frankfurt en Brussel liggen dan ook op slechts een steenworp afstand. De stad is goed te bereiken per vliegtuig, trein en auto.

Per vliegtuig
Maastricht heeft een eigen luchthaven: Maastricht-Aachen Airport. Daarnaast liggen er diverse (inter) nationale luchthavens op slechts een uurtje rijden van hartje centrum Maastricht. Dit gegeven maakt dat Maastricht & regio vanuit heel de wereld gemakkelijk te bereiken zijn. Voor de meest recente en meest optimale aanvliegroutes, verwijzen wij u graag naar de websites van de diverse luchthavens. Als u op het webadres achter de naam van de luchthavens klikt, wordt u automatisch verder geleid.

Luchthaven

Afstand tot M'tricht

Website

Maastricht Aachen Airport

9 km

www.maa.nl

Luik Airport

30 km

www.liegeairport.com

Eindhoven Airport

90 km

www.eindhovenairport.nl

Airport Düsseldorf Reg. Weeze

100 km

www.airport-weeze.de

Keulen-Bonn Airport

100 km

www.koeln-bonn-airport.de

Brussel Airport

100 km

www.brusselsairport.be

Antwerpen Airport

125 km

www.antwerp-airport.be

Amsterdam Airport Schiphol

220 km

www.schiphol.nl



Per trein
Vanaf Schiphol zijn diverse directe treinverbindingen naar het Centraal Station in Amsterdam. Maastricht heeft twee treinstations: Maastricht Centraal en Randwyck. Vanaf Amsterdam Centraal is een directe treinverbinding naar Maastricht die 2x per uur rijdt.

Vanaf het Centraal station in Maastricht loopt u binnen enkele minuten naar het stadscentrum. Ook veel hotels liggen op loopafstand van Maastricht Centraal.
Station Randwyck ligt op slechts 250 m van het congrescentrum MECC Maastricht. Ook het Academisch Ziekenhuis (AZM), de Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management, NH Hotel en Apart Hotel Randwyck bevinden zich op loopafstand van dit station.

De treinverbinding met de grote Europese steden is erg goed dankzij de Maastricht-Brussel Express. Snel en comfortabel reist u van en naar hartje Brussel in nog geen 5 kwartier, in nog geen 3 uur van en naar Parijs (combinatie met de Thalys) en in ruim 4 uur van en naar Londen (combinatie met de Eurostar). Via Brussel Noord is er een optimale verbinding met Brussels Airport. De treinen rijden elke werkdag, elk uur, 12 maal per dag. In het weekend gelden andere tijden.

Voor meer treininformatie verwijzen wij u naar:

www.maastrichtbrusselexpress.nl
www.nmbs.be
www.ns.nl
www.nsinternationaal.nl
www.thalys.com
www.eurostar.com

Per auto
Maastricht is via verschillende autosnelwegen goed bereikbaar:
E25/A2 (Amsterdam-Luxembourg), E40 (Cologne-Brussels), E42 (Luik-Parijs), E314 (Maastricht-Aachen).
Kijk voor gedetailleerde routebeschrijvingen op
www.routenet.nl


Overig

Vanaf het centraal station rijden 4x per uur stadsbussen naar het MECC. Daarnaast kunt u zelf een fiets reserveren die u tijdens de congresdagen kunt gebruiken om van en naar het MECC en uw hotel of de binnenstad te fietsen.